Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kijk Op Drank - úw TopSlijter
J.A. van der Goeskade 1
4461 BH GOES

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 10:00 uur - 18:00 uur
Wo: 10:00 uur - 18:00 uur
Do: 10:00 uur - 20:00 uur
Vr: 10:00 uur - 18:00 uur
Za: 09:00 uur - 18:00 uur
Zo: gesloten

laatste zondag vd maand Koopzondag geopend van 13-17 uur.

Kijk op Drank úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

(Whisky) Proeverijagenda

proeverij.jpgzondag 12 juli 2020

Door de versoepelingen in de maatregelen in verband met het Covid virus kunnen wij als de slijterij in Goes weer fysieke proeverijen gaan verzorgen. Na een testrun in ons mooie proeflokaal boven de winkel met een whisky- en wijnproeverij hebben wij voor net na de zomervakantieperiode een fraaie proeverijagenda gemaakt.

Natuurlijk houden wij de RIVM-richtlijnen in acht en mochten die wijzigen in de komende tijd zullen wij de proeverijen hierop aanpassen.

Voor alle proeverijen die we hieronder presenteren geldt het volgende:

Proeflokaal is open vanaf 19.00.
Proeverij begint om 19.30.
Einde zal zo ca 22.00 zijn.
Maximaal 16 deelnemers per proeverij.
Aanmelden alleen via webshop.

Wij denken een mooie agenda te hebben gemaakt met bevlogen gastsprekers die voor geweldige proefavonden kunnen gaan zorgen. Welke hebben proeverijen hebben wij nu dan in de planning staan?

28 Augustus Ontdekkingstocht whisk(e)y

Het whisky landschap is enorm divers. Veel termen als Blend, Blended Malt, Single Grain, Single Malt, Bourbon, OB, IB, Bourbonbarrel, Sherry cask etc vliegen je rond de oren. Wat is whisky nu eigenlijk? Hoe proef je nu? Al die verschillende typen glazen zit daar nu verschil in?

Tijdens deze proeverij gaan we op ontdekkingstocht door het uitgebreide whiskylandschap. Een proeverij gericht op de onervaren, beginnende whiskyliefhebber waarbij we een houvast gaan geven voor de verdere verdiepende ontdekkingstocht in de wondere wereld van het product whisky. Natuurlijk is er zoveel over whisky te vertellen dat we dit nooit allemaal kunnen vertellen in de tijd die we hebben. Maar voor verdieping bieden wij ook mooie proeverijen aan.

De kosten bedragen 20 euro en inschrijven kunt u via deze link.

18 September High Spirits tasting o.l.v. Frans Brouwer

Een korte kennismaking met High Spirits Dranken. High Spirits Dranken is een Nederlandse importeur van whisky en dan vooral van de onafhankelijke bottelaars Murray McDavid, Hart Brothers en James Eadie. Alle drie befaamde en bekende namen binnen de onafhankelijke bottelaars. Hart Brothers en Murray McDavid zijn al zeer geruime tijd actief als bottelaar en hebben daardoor veel contacten met de distilleerderijen in Schotland en de gunfactor voor bijzonder goede vaten. James Eadie is een wat jongere onafhankelijke bottelaar.

Frans Brouwer is voor velen geen onbekende in de whiskywereld. Een bevlogen liefhebber en verteller met prachtige verhalen die al geruime tijd vele proeverijen in het land verzorgt.  Op 18 september neemt Hans ons mee in de wondere wereld van de onafhankelijke bottelaars Murray McDavid en Hart Brothers.

De kosten voor deze proeverij bedragen 30 euro en inschrijven kunt u via deze link.

25 September 3006 Whisky o.l.v. Jop Boer

3006 whisky is een jonge Nederlandse onafhankelijke bottelaar die mooie producten uitbrengt. Op dit moment staan al zijn producten bij ons in de schijnwerpers en hebben wij een kennismaking geschreven. Die kennismaking kunt u vinden via deze link.

Op 25 september neemt Job Boer de man achter 3006 Whisky de deelnemers mee in zijn bedrijf en zijn (nieuwe) producten.

De kosten voor deze proeverij bedragen 35 euro en inschrijven kunt u via deze link.

9 Oktober Kintra spirits o.l.v. Erik Molenaar

Kintra Spirits en Erik Molenaar zijn geen onbekende namen in het whiskylandschap. Onder de naam Kintra whisky is Erik begonnen met het uitbrengen van mooie whisky. In de loop van de tijd is daar een eigen distilleerderij (Wagging Finger) bij gekomen. Hier worden mooie destillaten geproduceerd en ligt spirit te rusten om straks als whisky op de markt te worden uitgebracht. Daarnaast is Kintra Spirits een bedrijf dat ook een mooie gevarieerde portfolio aan destillaat merken importeert voor de Nederlandse markt. Van Mezcal, Armagnac, Rum tot Whisky.

Tijdens deze avond neemt Erik ons mee langs diverse mooie producten uit zijn portfolio. Het betreft hier dus een proeverij van diverse soorten destillaat. Welke precies geproefd gaan worden is nog een verrassing.

De kosten voor deze proeverij bedragen 30 euro en inschrijven kunt u via deze link.

 

Een serie mooie proeverijen om met plezier naar uit te kunnen kijken in ons mooie proeflokaal in het mooie Goes!

« Terug