Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kijk Op Drank - úw TopSlijter
J.A. van der Goeskade 1
4461 BH GOES

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 10:00 uur - 18:00 uur
Wo: 10:00 uur - 18:00 uur
Do: 10:00 uur - 21:00 uur
Vr: 10:00 uur - 18:00 uur
Za: 09:00 uur - 18:00 uur
Zo: 13:00 uur - 17:00 uur

wij volgen de koopzondagen in de binnenstad laatste zondag van de maand

Kijk op Drank úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Tips om de sombere maand januari leuker te maken

Hoe maken we de sombere maand januari wat leuker?

Januari staat bekend als de meest saaie en ongezelligste maand van het jaar. De feestdagen zijn voorbij en het duurt nog wel even voor het lente is. Veel mensen kijken behoorlijk op tegen deze lange, grauwe maand. De maandag van de laatste volle week van januari wordt niets voor niets “Blue Monday” genoemd. Deze dag is volgens wetenschappers de meest sombere en deprimerende dag van het jaar. Dit komt mede omdat veel goede voornemens inmiddels zijn gesneuveld, de dagen donker en koud en de vakanties nog ver weg zijn. De beste ingrediënten om treurig en depressief te worden.

Maar úw topSlijter zou úw topSlijter niet zijn als hij niet ook deze maand weer vol energie voor u klaar staat. Daarom hebben we een aantal tips voor u om deze maand wat vrolijker te maken.

Tip 1: Maak een wandeling

Wanneer het buiten grijs en bewolkt is, hebben de meeste mensen niet heel veel zin om naar buiten te gaan. Toch is daglicht enorm belangrijk voor een goed humeur. Zodra uw ogen daglicht registreren ontstaat er een reactie waardoor serotonine vrijkomt. Deze stof geeft energie, wekt de eetlust op en geeft een goed gevoel. Bovendien maakt bewegen een mens gelukkiger. Iedere dag 20 minuten naar buiten, zelfs op een bewolkte dag, doet wonderen. Helemaal met het vooruitzicht van een warm huis met een knapperend haardvuur en een heerlijke borrel om op te warmen. Heeft u niets in huis dan kunt u natuurlijk altijd even langs úw topSlijter lopen voor de laatste aanbiedingen (klik). Wie wordt daar nou niet gelukkig van!


Tip 2: Chocolade

Eigenlijk weet iedereen het al wel maar chocolade maakt blij. Dit komt doordat in chocolade de stoffen tryptofaan en fenylethylalanine zitten. Deze stoffen zorgen ervoor dat ons lichaam nieuwe neurotransmitters aanmaakt en dat er endorfine vrijkomt, wat ons een goed gevoel geeft. Ook associëren we chocolade met mooie herinneringen, zoals de chocoladeletter met sinterklaas en de kerstkransjes met kerst, waar we dan weer vrolijk van worden. Chocolade is een geluksmaker en daar kunnen we wel iets extra’s van gebruiken in januari.

Tip 3: Sociale contacten bijhouden

Kijk eens goed om u heen, naar mensen die eenzaam zijn, of denk eens aan die vriend of dat familielid die u al een tijd niet meer heeft gesproken. Sociale contacten zijn belangrijk en geven een goed gevoel. Niet alleen voor uzelf maar u helpt er ook nog eens iemand mee. Dit gaat niet vanzelf, u zult hier wel in moeten investeren. Hoe u dit het beste kunt aanpakken? Pak de telefoon en spreek af om eens langs te gaan voor een praatje en een borrel. Of bel spontaan aan bij die eenzame buurvrouw uit de buurt. Uiteraard komt u niet met lege handen. Neem bijvoorbeeld Duffour Père & Fils Côtes de Gascogne Rouge mee. Deze heerlijke wijn leent zich ervoor om in gezelschap gedronken te worden. Zo kunt u in de maand januari iemands lichtpuntje zijn.

Tip 4: Boek uw vakantie

Wie wordt er niet blij van vakantie, het liefst naar tropische oorden met witte stranden, gezellige dorpjes en heerlijk eten. Onze tip: maak hier uitgebreid werk van tijdens deze grijze, druilerige maand. Op de bank, met de laptop op schoot, op zoek naar de mooiste bestemmingen. Check verschillende landen en onderzoek welke bezienswaardigheden niet mogen worden overgeslagen. Krijgt u al zin in een heerlijke cocktail op het strand of een glaasje ouzo bij dat pittoreske Griekse cafeetje? Voorpret is al de halve pret, dus waarom niet nu al genieten!

Gelukkig kunt u bij úw topSlijter terecht voor diverse exotische lekkernijen.Tip 5: Maak van Blue Monday een Red Monday

21 januari 2019 is het Blue Monday. Om deze meest deprimerende dag van het jaar te veranderen van een Blue Monday naar een Red Monday, hoeft u alleen maar langs úw topSlijter te gaan en te vragen naar de heerlijke Citadel Tempranillo, de jaarwijn van 2019. De Citadel uit Spanje is uitsluitend te verkrijgen bij úw topSlijter en is gemaakt van de beste druiven uit de wijngaarden van La Mancha. Deze robijnrode wijn smaakt heerlijk bij tapas, rood vlees, stoofschotel en pasta. Een goede maaltijd met een glas van deze rode wijn zorgt ervoor dat januari helemaal zo slecht nog niet is. Citadel is ook verkrijgbaar in een witte variant nl. Citadel Viura. Een heerlijk aperitief en smaakt ook prima bij lichte voorgerechten, vis of schaal- en schelpdieren.


Het hele jaar 2019 koopt u 6 flessen Citadel Tempranillo en/of Citadel Viura voor slechts € 25,00.