Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kijk Op Drank
J.A. van der Goeskade 1
4461 BH GOES

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 10:00 uur - 18:00 uur
Wo: 10:00 uur - 18:00 uur
Do: 10:00 uur - 21:00 uur
Vr: 10:00 uur - 18:00 uur
Za: 09:00 - 18:00 uur
Zo: laatste zondag vd maand 13:00 tm 17:00 uur

Koopzondag laatste zondag vd maand

Kijk op Drank úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

29 mei Masterclass Compass Box (Online)

Compass-Box.pngwoensdag 29 april 2020

Nadat een eerdere geplande datum vanwege de corona maatregelen geen doorgang kon vinden gaan we het nogmaals proberen maar nu online! Niet in ons mooie proeflokaal boven de slijterij Goes, maar lekker makkelijk bij u thuis via het online platform Zoom.

Na aanmelding via de webshop (uitsluitend online aanmelden mogelijk) krijgt u een bericht wanneer u uw sampleset met de te proeven whisky’s kunt ophalen in de winkel. U kunt ook kiezen om de samples toegestuurd te krijgen via een brievenbuspakketje. Daarnaast krijgt u kort voor 29 mei een bericht met de benodigde inloggegevens voor het Zoom platform. De proeverij is besloten en alleen toegankelijk voor de deelnemers.

Tijdens de online proeverij zal Wouter van Tol van Bresser & Timmer (de importeur van Compass Box) ons meenemen in de wereld van de onafhankelijke bottelaar Compass Box aan de hand van een 6-tal uitgaven van deze eigenwijze bottelaar. De geproefde whisky’s gedurende de masterclass zijn na de proeverij te bestellen in de whisky sectie van de webshop en natuurlijk aan te schaffen in de slijterij zelf.

Op 29 mei bent u welkom op het Zoom platform vanaf 19.00. Om 19.30 starten wij de proeverij. De proeverij zal zo rond 21.00 eindigen.

De kosten voor deze online proeverij bedragen 25 euro bij afhalen en 29,50 voor verzenden.

Er is plaats voor 30 online deelnemers.

Een korte kennismaking met Compass box. Compass box is zoals gezegd een onafhankelijke bottelaar. Zij kopen whiskyvaten in bij de distilleerderijen en/of whiskybrokers in Schotland. Met behulp van die aangeschafte vaten maken zij een nieuwe limited uitgave of een nieuwe batch van hun standaard range. Alles moet passen binnen de visie van de eigenaar van Compass Box, John Glaser. Deze visie is eigengereid te noemen. Compass Box staat bekend vanwege de openheid van wat zij doen. Overigens noemt John Glaser zichzelf geen bottelaar maar een ‘whiskymaker’ omdat zij alles net even anders doen dan de anderen op het whisky-speelveld.

Het is relatief een jong bedrijf. Pas sinds 2000 zijn ze begonnen als whiskymaker. Natuurlijk bespelen ze het hele veld binnen de whiskysoorten maar vooral het blenden van whisky naar een product van uitzonderlijk hoge kwaliteit is hun passie. De whisky’s gaan vergezeld van de mooiste namen als ‘Peat Monster’, ‘Oak Cross’ en “Great King Street’ om er maar een paar te noemen. De namen zijn passend voor de inhoud en niet (alleen) puur vanwege een mooi Schots verhaal.

De Online masterclass is de mogelijkheid om ook nog eens vanuit een relaxte thuisomgeving kennis te maken met de bijzondere visie en whisky’s van Compass Box!

« Terug