Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kijk Op Drank
J.A. van der Goeskade 1
4461 BH GOES

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 10:00 uur - 18:00 uur
Wo: 10:00 uur - 18:00 uur
Do: 10:00 uur - 21:00 uur
Vr: 10:00 uur - 18:00 uur
Za: 09:00 - 18:00 uur
Zo: gesloten

Koopzondag laatste zondag vd maand

Kijk op Drank úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Spotlight : 3006 Whisky

zondag 28 juni 2020

Een voor velen onbekende naam in het uitgebreide whisky landschap, maar prominent bij ons in de slijterij in Goes en online aanwezig. Hoog tijd voor een kennismaking.

3006 Whisky is een kleine Nederlandse onafhankelijke bottelaar van whisky. De eigenaar is Jop Boer. Jop heeft een diepgaande passie voor whisky en een duidelijke visie. Zo heeft hij er niet voor gekozen om een standaard vorm fles te gebruiken voor zijn producten maar een eigen design met een opvallende stijl. 3006 Whisky heeft eigen faciliteiten in Schotland en verzorgt ook voor derden (denk aan privé personen die ooit eens een vat whisky gekocht hebben) het bottelen en de import. Het streven van Jop is om een zo’n 5 a 10 bottelingen per jaar uit te brengen.

De eerste botteling onder het 3006 Whisky label verscheen in 2017. Natuurlijk zijn alle uitgaven puur natuur. Geen toevoeging van karamel, geen chillfiltering en op vatsterkte. Op dit moment zijn er totaal 33 bottelingen bekend van deze Nederlandse bottelaar (waarvan eentje specifiek voor een whiskyclub). Deze bottelingen variëren van mooie oude grain tot Amerikaanse Whisky gefinished op kleine Octave vaten (een Octave vat is ongeveer 1/8ste van een gangbaar sherry vat en levert gemiddeld zo’n 60 tot 80 flessen op vatsterkte op).  Natuurlijk kan een rokerige, turf whisky van het eiland Islay niet ontbreken. Alle reeds uitgebrachte releases zijn via deze link te raadplegen/

Jop werkt regelmatig met Octave vaten om verrassende effecten en smaaktoevoegingen te creëren aan de whisky.

3006 Am Whisky b1.jpg3006 Caol Ila.jpg Een laatste mooie toevoeging aan de Schotse whisky zijn een tweetal American Whiskey’s. Beide gefinished op eerder genoemde Octave’s. De een gefinished op een PX Octave in een totale oplage slechts 60 flessen en de tweede op twee Palo Cortado Sherry vaten in een oplage van 120 flessen.

Voor de turf en rook liefhebber is er net een prachtige Caol Ila van 12 jaar verschenen. Natuurlijk ook bij ons verkrijgbaar.

De producten van 3006 Whisky vindt je in de regio Zuid West uitsluitend in Goes. Wij zijn daar heel trots op dat wij zijn prachtige whisky in onze slijterij aan onze klanten mogen aanbieden.

Voor het huidige aanbod van bottelingen van 3006 Whisky kunt u kijken via deze link. Gezien de kleine hoeveelheden kunnen ze wel snel uitverkocht zijn of tijdelijk afwezig in afwachting van  een nieuwe release.

Jop laat na bottelen de gebruikte vaten naar Nederland komen vanwege een mooie samenwerking met Brouwerij het Meuleneind. Deze bierbrouwer gebruikt de vaten van Jop om mooie barrel aged bieren te maken. Natuurlijk zijn ook deze bieren in onze slijterij te Goes en onze webshop te verkrijgen. Ook hiervoor geldt dat deze redelijk beperkt beschikbaar zijn. Voor een overzicht van de Barrel aged bieren op vaten van 3006 Whisky check deze link.

 

 

« Terug