Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kijk Op Drank - úw TopSlijter
J.A. van der Goeskade 1
4461 BH GOES

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 10:00 uur - 18:00 uur
Wo: 10:00 uur - 18:00 uur
Do: 10:00 uur - 20:00 uur
Vr: 10:00 uur - 18:00 uur
Za: 09:00 uur - 18:00 uur
Zo: gesloten

laatste zondag vd maand Koopzondag geopend van 13-17 uur.

Kijk op Drank úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Spotlight : Càrn Mòr Whisky

Càrn Mòr Whisky is geen distilleerderij, maar een merk van de onafhankelijke bottelaarMorrison and Mackay. Morrison and Mackay is een familiebedrijf. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Perthshire en streeft ernaar het beste aan te bieden dat Schotland heeft. Al drie generaties lang produceren zij o.a. likeuren onder de naam Scottish Liqueur Centre. Daarnaast zorgt hun evenlange ervaring in Schotse Whisky voor enorme passie voor whisky. Het bedrijf beschikt over eigen botteling- en mengfaciliteiten. Door hun manier van werken als familiebedrijf creëren zij sterke banden met de klanten en hun leveranciers.

Een onafhankelijke bottelaar pur sang. Oftewel geen productie van spirit, maar aankoop van vaten whisky die binnen hun filosofie passen. Als een aangeboden vat niet aan de vereisten van kwaliteit voldoet zullen zij het niet bottelen. Onder de naam Càrn Mòr kan de klant van onze slijterij in Goes dus alle Schotse distilleerderijen aan treffen. Daarnaast hebben zij onder de naam Old Perth ook een mooie lijn met blended malt bottelingen (een blended malt is een combinatie van single malt whisky van diverse distilleerderijen).

CM Strictly LM Glen Moray 6yrs.jpgCM Strictly LM Ben Nevis 4 yrs.jpgCM Strictly SC Blair Athol.jpgCarn Mor Garnheath 1974.jpg

Binnen Càrn Mòr Single Malt whisky zijn er drie lijnen (afbeeldingen zijn willekeurige voorbeelden ter referentie) te ontdekken voor ieders smaak en budget:

Càrn Mòr Strictly Limited Range

Een range van uiterst gelimiteerde uitgaven van Schotse Single Malt Whisky’s. Ongefilterd en ongekleurd. Het enige dat ze ermee gedaan hebben is het verdunnen tot goed drinkbaar alcoholpercentage van voorheen 46% (sinds kort worden deze whisky’s gebotteld op 47,5%). Vaak wordt een combinatie van 2 vaten gebruikt, maar ook een single cask komt voor. Oneerbiedig is dit de instap-range van het merk. Prijzen variëren, maar deze zijn zeer aangenaam geprijsd.

Càrn Mòr Strictle Single Cask Range

Een stapje hoger dan de limited range. Zowel in alcoholpercentage als in prijs (maar nog steeds zeer aangenaam geprijsd). Zoals de naam al aangeeft geen samenvoeging van vaten maar 1 vat is 1 botteling. Ook zeer gelimiteerd dus. Deze serie wordt gebotteld op 50% alcohol. De kleuren van de labels geven de regio weer.

Càrn Mòr Celebration of the cask

De top van range. De beste en merendeels oudere vaten worden gebotteld in deze range. Verpakt in een luxe houten frame worden de flessen voorzien van een stijlvol label, terwijl dit echte single casks zijn die gebotteld worden op Cask Strength (dus zo uit het vat). Natuurlijk ook niet gefilterd en niet gekleurd zoals alle producten van het familie-bedrijf. Deze bottelingen zijn al een stuk lastiger te vinden en ook een stuk prijziger.

Kijk op Drank is de Goese slijter die zich specialiseert in de producten die Morrison and Mackay uitbrengen. Veel bijzondere whisky cadeau mogelijkheden zijn mogelijk te bestellen bij deze prachtige onafhankelijke bottelaar. Zowel op aanvraag als standaard in het assortiment opgenomen.

Momenteel hebben wij voor u weer een mooi aantal nieuwe edities in onze whisky webwinkel opgenomen (en natuurlijk ook beschikbaar in de slijterij zelf). Voor een overzicht van de Càrn Mòr serie kunt u hier kijken.

« Terug