Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kijk Op Drank
J.A. van der Goeskade 1
4461 BH GOES

Openingstijden

Ma: 13:00 uur - 18:00 uur
Di: 10:00 uur - 18:00 uur
Wo: 10:00 uur - 18:00 uur
Do: 10:00 uur - 21:00 uur
Vr: 10:00 uur - 18:00 uur
Za: 09:00 uur - 18:00 uur
Zo: gesloten

maandag 2e pinksterdag gesloten

Kijk op Drank úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Cognac specialist goes

Onze Cognachuizen

Cognac

Cognac is gedestilleerde witte wijn. Om Cognac genoemd te mogen worden moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden. Zo moeten er bepaalde druivenrassen gebruikt worden (de meest gebruikte is de Ugni Blanc, maar ook Colombard en Sémillon), een dubbele destillatie, een rijping an 2,5 jaar op houten vaten en een minimumpercentage van 40% alcohol. De naam Cognac is ook streekgebonden. Alleen een product uit de Cognac streek (departementen Charente en Charente-Maritime) mag de naam Cognac dragen.

Cognac’s dragen diverse benamingen. Dit zijn leeftijdsaanduidingen. De daadwerkelijke leeftijd mag niet op het etiket staan. Zo is V.S. (Very Special) een cognac met een leeftijd van minimaal 2,5 jaar, terwijl de XXO een minimale leeftijd heeft van 14 jaar. Net als bij Whisky is de aanduiding van toepassing voor de jongste Cognac in de mengeling van cognacvaten.

Kijk op Drank Slijterij Goes heeft natuurlijk een aantal merken Cognac in het assortiment en deze staan natuurlijk ook in de webshop.

De belangrijkste Cognac merken in ons assortiment zijn:

Chateau de Montifaud
Een al lang bestaand Cognac huis. Opgericht in 1837 door de familie Vallet. De wijngaard beslaat 90ha in de twee belangrijkste regio’s van Cognac, namelijk de Grande Champagne en Petite Champagne. Vooral door de hoofdzakelijk kalstenen bodem behoudt de Cognac zijn florale tonen. De Cognac’s hebben een florale toon met een delicate en elegante neus, ronde en soepele smaak en een lang afdronk. Zie hier voor ons assortiment.

Godet
Een van oorsprong Nederlandse familie sinds 1730 gevestigd in de Franse havenplaats La Rochelle. De familie is een van de grondleggers van de Cognac. Hield zich in eerste instantie bezig met de verkoop van wijn en lede zich van daaruit meer en meer toe op de productie van Cognac. De lange en rijke historie van het bedrijf komt tot uiting in de voorraad van  het bedrijf,. Godet Cognac heeft een ongekende voorraad aan vintages. Godet heeft tegenwoordig een mooi assortiment cognacs met een herkenbare signature. Het smaakprofiel is namelijk lichtvoetiger en floraler dan de meeste cognacs. Naast de bekende cognac classificaties maakt Godet ook een aantal cognacs met een geheel eigen signature. Ook dit huis is goed vertegenwoordigd in ons assortiment. Zie deze pagina.

Naast deze bijzondere Cognac huizen hebben wij ook de gangbare merken Martell, Joseph Guy en Courvoisier. U kunt ons totale Cognac assortiment hier vinden.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de aanbiedingen schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Tevens wordt u dan op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes en proeverijen.