Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kijk Op Drank
J.A. van der Goeskade 1
4461 BH GOES

Openingstijden

Ma: 13:00 uur - 18:00 uur
Di: 10:00 uur - 18:00 uur
Wo: 10:00 uur - 18:00 uur
Do: 10:00 uur - 21:00 uur
Vr: 10:00 uur - 18:00 uur
Za: 09:00 uur - 18:00 uur
Zo: gesloten

let op 18 juni vaderdag

Kijk op Drank úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Kijk op Drank
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

The Black Grouse Alpha Edition

(0,0 / 5)
The Black Grouse Alpha Edition
The Famous Grouse Finest Scotch Whisky wordt geproduceerd door Matthew Gloag & Son en is al vanaf 1800 een gerespecteerde naam in de wereld van Scotch whisky. De naam ‘The Famous Grouse’ ontstond in 1896 en was bedoeld voor de vele edellieden die in de omgeving kwamen jagen en vissen. De opvallende Red Grouse (Schots sneeuwhoen), een zeldzame inheemse vogelsoort die uitsluitend in Schotland voorkomt, siert van oudsher het etiket. Matthew Gloag & Son is de enige producent die lokale tradities trouw bleef en is nog steeds gevestigd op de oorspronkelijke locatie in Perth, in het zuiden van de Highlands.
De Alpha Edition is de “grote broer” van de reguliere Black Grouse. Hij is samengesteld met een hoger percentage maltwhisky’s, die bovendien ouder zijn en een hoger turfgehalte bevatten. De naam is een verwijzing naar het alfa-mannetje, de “opperhoen” die tevoorschijn komt tijdens de balts. De whisky was, na de introductie op de TFWA Cannes 2011, in eerste instantie alleen voor travel retail beschikbaar, maar is nu een vast onderdeel van het Grouse-gamma geworden. Na een zilveren medaille op de International Wine & Spirit Competition 2012 won hij goud op de International Spirits Challenge 2013.
€ 41,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Blended
Kleur
Donker goud.
Geur
Aanvankelijk tamelijk veel hout, maar al snel komen zoete en fruitige tonen naar voren. Vanille, toffee, karamel, stroop, sinaasappel en bessenfruit worden mooi aangevuld door rokerige tonen van turf en haardvuur.
Smaak
Tamelijk zoet, met tonen van toffee, karamel en vanille en fruitigheid van kersen. Lekker romig mondgevoel, waarin later tonen van gezouten boter, zoethout en zwarte peper zijn te herkennen.
Afdronk
De rokerigheid blijft eerst wat op de achtergrond, maar komt in de afdronk duidelijker naar voren en is mooi in balans met zoete kruiden en een hint van amandel.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review