Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kijk Op Drank
J.A. van der Goeskade 1
4461 BH GOES

Openingstijden

Ma: 13:00 uur - 18:00 uur
Di: 10:00 uur - 18:00 uur
Wo: 10:00 uur - 18:00 uur
Do: 10:00 uur - 21:00 uur
Vr: 10:00 uur - 18:00 uur
Za: 09:00 uur - 18:00 uur
Zo: gesloten

wij wensen u een mooie vakantie!

Kijk op Drank úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Kijk op Drank
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

The Famous Grouse Mellow Gold

(0,0 / 5)
The Famous Grouse Mellow Gold
The Famous Grouse Finest Scotch Whisky wordt geproduceerd door Matthew Gloag & Son en is al vanaf 1800 een gerespecteerde naam in de wereld van Scotch whisky. De naam ‘The Famous Grouse’ ontstond in 1896 en was bedoeld voor de vele edellieden die in de omgeving kwamen jagen en vissen. De opvallende Red Grouse (Schots sneeuwhoen), een zeldzame inheemse vogelsoort die uitsluitend in Schotland voorkomt, siert van oudsher het etiket. Matthew Gloag & Son is de enige producent die lokale tradities trouw bleef en is nog steeds gevestigd op de oorspronkelijke locatie in Perth, in het zuiden van de Highlands.
De whisky van The Famous Grouse staan niet direct in het rijtje pittige of sterke whisky’s, toch hebben ze ervoor gekozen om een zachtere variant te maken. Door te werken met First Fill vaten is deze whisky niet scherp. Deze vaten zijn nog niet eerder gebruikt voor whisky en geven hierdoor veel smaak en net even wat zoetere tonen aan de whisky. De vaten die worden gebruikt voor deze Mellow Gold zijn sherry en bourbon vaten.
€ 20,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Blended
Kleur
Donker goud.
Geur
Een zachte geur van citrus, hout en wat tabak een fris en kruidig karakter.
Smaak
Volle en rijke smaak, zelfs een beetje peperachtig in het begin. Mooi is dat hij niet scherp maar juist snel zoeter wordt met tonen van chocolade en toffee. Tonen van kruiden en hout maken de smaak vol en geven deze whisky body.
Afdronk
Lang en rijk. Na het doorslikken is hij even weg. Na een seconde of 3 komt hij vervolgens weer heel vol terug en blijft hij erg lang in de mond hangen. Nu komen de frisse tonen van citroen en de zoete tonen van vanille naar voren.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review