Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kijk Op Drank
J.A. van der Goeskade 1
4461 BH GOES

Openingstijden

Ma: 13:00 uur - 18:00 uur
Di: 10:00 uur - 18:00 uur
Wo: 10:00 uur - 18:00 uur
Do: 10:00 uur - 21:00 uur
Vr: 10:00 uur - 18:00 uur
Za: 09:00 uur - 18:00 uur
Zo: gesloten

let op woensdag 10 juli EK openingstijd tot 19.00 uur geopend

Kijk op Drank úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Kijk op Drank
Bier
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Delirium Argentum

(0,0 / 5)
Delirium Argentum
Delirium Argentum is een jubileumbier van Brouwerij Huyghe ter ere van de 25e verjaardag van Delirium Tremens. Om dit samen met de echte bierliefhebbers te vieren heeft de brouwerij een India Pale Ale (IPA) op de markt gebracht. Deze limited edition is slechts in beperkte oplage beschikbaar. Er is slechts 350 hectoliter van gebrouwen. De naam van Delirium Argentum is een grote knipoog naar het zilveren jubileum. Net als de Delirium Tremens is deze IPA een kruidig bier, maar met een duidelijke hop toets. De hoppen zorgen voor de verfrissende citrus aroma’s en een bittere afdronk. Wij adviseren om deze IPA zo koud mogelijk te drinken.

Brouwerij Huyghe staat bekend om haar activiteiten op de social media kanalen. Voordat de Delirium Argentum werd uitgebracht plaatste de brouwerij een oproep om het nieuwe etiket te ontwerpen. De Facebook community (@Delirium Brewery) heeft meer dan 59.000 volgers en er is massaal gereageerd. Carolina Plano uit Canada is door de brouwerij uitgeroepen tot gelukkige winnaar. Door de moderne en strakke uitstraling in combinatie met de iconische roze olifant onderscheidde Carolina zich van de andere inzendingen. Zij heeft hierdoor een eervolle vermelding gekregen op het achteretiket van het jubileumbier.

Brouwerij Huyghe ligt in Melle (Oost-Vlaanderen) en is omstreeks 1900 opgericht. De brouwerij is vooral bekend om de Delirium Bieren met de herkenbare witte flessen en het etiket van de roze olifant. In 1988 is de brouwerij vooral bekend geworden met de Delirium Tremens. Een koolzuurrijk en heldere Belgian Ale. Met de Delirium Argentum geeft Brouwerij Huyghe een ode aan de Tremens. Wij zijn hier ontzettend blij mee, want deze amberkleurige IPA mag absoluut niet ontbreken in de kelder van de bierliefhebber!

De brouwerij heeft uiteraard goed nagedacht over welke bierstijl er zou moeten worden uitgebracht. Een IPA is hot en daarom is de Delirium Argentum uitgebracht. Een bier dat zeer krachtig van smaak is door de toevoeging van verschillende hoppen. Hop zorgt voor de bitterheid, maar ook voor een langere houdbaarheidsdatum. Er is ook dry hopping toegepast.
€ 2,59
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
België
Inhoud
33 CL
Alcoholpercentage
7% vol
Soort bier
Amber
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review