Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kijk Op Drank - úw TopSlijter
J.A. van der Goeskade 1
4461 BH GOES

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 10:00 uur - 18:00 uur
Wo: 10:00 uur - 18:00 uur
Do: 10:00 uur - 21:00 uur
Vr: 10:00 uur - 18:00 uur
Za: 09:00 uur - 18:00 uur
Zo: 13:00 uur - 17:00 uur

In Juli en Augustus alle zondagen geopend

Kijk op Drank úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Benedictine D.O.M.

(0,0 / 5)
Benedictine D.O.M.
Het ontstaan van de Benedictine voert terug tot de Renaissance toen een Venetiaanse monnik, van de Abdij van Fecampe "Dom Bernardo Vincelli", een elixer creëerde van 27 verschillende planten en kruiden die waren verzameld uit alle windstreken.

Dit elixer werd gedronken aan het hof van de Franse koning "Frans I" en is mede daardoor erg populair geworden. Deze drank werd tot het eind van de 18e eeuw door de Benedictijner monniken gefabriceerd.
Door de verwarring en chaos tijdens de Franse Revolutie is het recept bijna verloren geraakt.

In 1791 kocht een notabel uit Fecamp een 16e-eeuws manuscript met het recept voor het elixer. Het manuscript kwam in zijn bibliotheek terecht, waar Alexandre le Grand (een ver familielid) in 1863 het recept bij toeval terugvond. Het lukte hem om het recept te ontcijferen en de likeur opnieuw te maken. Hij moderniseerde het recept en noemde het Benedictine. Zijn likeur werd al snel populair: in 1873 bereikte de productie bijna de 150.000 flessen per jaar.
Door dit succes besloot Alexander le Grand in juni 1876 tot het oprichten van de firma Benedictine SA met een startkapitaal van 2.200.000 francs.

Door een langdurig productieproces en de zorgvuldige bereidingswijze is Benedictine van constante kwaliteit. Na distillatie van de likeur in koperen ketels volgt een lange rijpingstijd in grote eikenhouten vaten in donkere kelders.

De gebruikte kruiden voor de fabricage van Benedictine zijn onder andere: angelica, hysop, jeneverbes, mirre, saffraan, aloë, arnica, thee, tijm, koriander, kruidnagel, citroen en kaneel.
Deze kruiden geven Benedictine zijn speciale smaak en aroma. De totale lijst van kruiden is 'fabrieksgeheim'.
.
€ 24,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Flesinhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort likeur
Kruidenlikeur
Kleur
Donker amber met een gouden gloed.
Geur
Kruidig
Smaak
Kruidig met tonen van zoethout, kruidnagel en honing.
Afdronk
Vol, kruidig en warm.
Serveren
Benedictine kan gebruikt worden in desserts, sauzen en in gerechten met groenten, vlees, zeevruchten of kip.
Het wordt puur gedronken als digestief of in cocktails.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review