Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Aalborg Jubileum Akvavit
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Het verhaal van Aalborg akvavit begint met de 3 akvavitvaders: Isidor Henius, Anthon Brondum en Harald Jensen, zij vertegenwoordigden verschillende ideeën bij het vervaardigen van akvavit en schnaps en waren de grondleggers van de hele Deense drankenindustrie. De productie is nog steeds gebaseerd op oude Deense tradities en veel van de producten worden vervaardigd volgens de originele recepten.
De klassieke Deense akvavit is kristalhelder met de smaak van kummel (een anijsachtige zoete smaak). Aalborg akvavit wordt al sinds 1846 in Aalborg gemaakt en heeft de positie van akvavit als nationale drank van Denemarken gevestigd en tegelijkertijd de Deense akvavit over de hele wereld bekendgemaakt. Aalbor akvavit serveer je ijskoud in het karakteristieke langwerpige glaasje en is vooral erg lekker bij zeevruchten, maar kan ook in combinatie met elk ander soort eten worden gedronken.
Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om de goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Vroeger werden ook aardappelen gebruikt om Akvavit te verkrijgen echter komt dit steeds minder vaak voor.
Aalborg jubileum akvavit is een speciale akvavit gemaakt ter ere van Isidor Henius de man die het meeste invloed heeft gehad op het vestigen van de Deense akvavit traditie. Het is een zachte volle premium akvavit op basis van dille en koriander met hints van Amerikaans wit eiken.
De klassieke Deense akvavit is kristalhelder met de smaak van kummel (een anijsachtige zoete smaak). Aalborg akvavit wordt al sinds 1846 in Aalborg gemaakt en heeft de positie van akvavit als nationale drank van Denemarken gevestigd en tegelijkertijd de Deense akvavit over de hele wereld bekendgemaakt. Aalbor akvavit serveer je ijskoud in het karakteristieke langwerpige glaasje en is vooral erg lekker bij zeevruchten, maar kan ook in combinatie met elk ander soort eten worden gedronken.
Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om de goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Vroeger werden ook aardappelen gebruikt om Akvavit te verkrijgen echter komt dit steeds minder vaak voor.
Aalborg jubileum akvavit is een speciale akvavit gemaakt ter ere van Isidor Henius de man die het meeste invloed heeft gehad op het vestigen van de Deense akvavit traditie. Het is een zachte volle premium akvavit op basis van dille en koriander met hints van Amerikaans wit eiken.
Aalborg jubileum akvavit is een speciale akvavit gemaakt ter ere van Isidor Henius de man die het meeste invloed heeft gehad op het vestigen van de Deense akvavit traditie. Het is een zachte volle premium akvavit op basis van dille en koriander met hints van Amerikaans wit eiken.
€ 21,99
Fles
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Denemarken
- Inhoud
- 70 CL
- Alcoholpercentage
- 42% vol
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product