Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Kijk Op Drank
J.A. van der Goeskade 1
4461 BH GOES

Openingstijden

Ma: 13:00 uur - 18:00 uur
Di: 10:00 uur - 18:00 uur
Wo: 10:00 uur - 18:00 uur
Do: 10:00 uur - 21:00 uur
Vr: 10:00 uur - 18:00 uur
Za: 09:00 uur - 18:00 uur
Zo: gesloten

1 april 2e paasdag gesloten 8 april gesloten wegens studiedag bij leverancier

Kijk op Drank úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Hooghoudt Aged 16 Years

(0,0 / 5)
Hooghoudt Aged 16 Years
De Aged 16 is het directe resultaat van een toevalstreffer die je maar één keer tegenkomt. De laatste batch moutwijn die in 1998 door Hero Jan Hooghoudt werd gestookt, is in 34 van de beste eikenhouten ex-Oloroso vaten gedaan. Sommige daarvan hadden toen al bijna honderd jaar dienst gedaan als sherryvat. De geschiedenis leert dat na zeven jaar een nieuwe medewerker met alle goede bedoelingen de vaten aanvulde met nieuwe moutwijn. Bij het zevende vat ontdekte hij zijn fout, welke achteraf de geboorte blijkt te zijn geweest van deze unieke prachtige Jenever. Er ontstond hierdoor namelijk een vloeistof waarin smaaktonen van de 23-jaar oude en 16-jaar jongere spirits elkaar op wonderlijke wijze versterken. Het eerste vat dat nu gebotteld wordt, vat nummer 598, bevatte een vloeistof rijk aan tonen van karamel, vanille, rijp fruit, maar ook opvallend veel fris kruidige tonen van onder meer sandelhout en timut peper. Dit karakter is vervolgens versterkt met gedistilleerde botanicals van onder meer hop, zoethout, iriswortel en jeneverbes. Er zijn 430 flessen uit het vat gekomen die de markt in zullen gaan. Een vurig volle vloeistof met een bijzonder verhaal waarin smaakwerelden elkaar op een unieke manier versterken.
€ 98,50
Fles
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
59.2% vol
Soort jenever
Overig
Geur
Kenmerkende zoete tonen van karamel, rozijnen, vanille en gedroogde vijgen met daarbij verrassend fris kruidige tonen van onder andere sandelhout en timutpeper.
Smaak
Vol, krachtig met smaaktonen van rozijnen, honing en geroosterde amandelen die mooi versmelten met de kruidige smaak elementen uit het hout.
Afdronk
Zeer lange afdronk.
Serveertip
Laat de jenever eerst in het glas rusten, vervolgens naar wens een drupje water toevoegen om de smaak nog meer te verdiepen.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review